Wat ik deed

Mijn eerste schooljaren waren vrolijk maar minder succesvol. Liever deed ik de dingen die ik zelf interessant vond, dan de dingen die anderen voor mij nuttig vonden. Een jeugdige blijk van wat verzet tegen autoritaire hiërarchie.

Midden in de puberteit ontdekte ik dat ik fotografie erg uitdagend vond. En dat stimuleerde dat mij om toch maar iets te gaan leren. Toen deed ik alle vakopleidingen op fotografisch gebied.
Daarbij kwam ik in kunstenaarskringen en met begon ik met eigen creatieve expressies. Met gebruikmaking van fotochemie en optica. Levendig kon ik mij uitten in samenwerking met experimentele werkgroepen en het doen van exposities.

Deze activiteiten brachten mij in contact met een grote en bekende onderneming. Dat contact leidde tot een aanstelling voor een onderzoeksfunctie op het gebied van microlithografie en optische projectie. Het betreffende bedrijf was een reeds lang gevestigde marktleider en behoorlijk traditioneel. Merkwaardigerwijze deed ik daar de verrassende ontdekking dat men in techniek net zo creatief kan zijn als bij beeldende vormgeving.

In die onderneming gedijde ik goed en ik kreeg ik steeds andere projecten te doen die lagen buiten de standaard disciplines van die onderneming. Zodanig dat ik met  ongewone technieken en andere vakgebieden te maken kreeg. In voorkomende gevallen ging ik die vakgebieden zelf beoefenen. Dat vond regelmatig plaats in diverse buitenlanden in de vorm van ad hoc projecten.
Geleidelijk kreeg ik verantwoordelijkheid voor steeds aanzienlijke projecten. Zo doende kwam ik terecht in de dagelijkse leiding van de R&D organisatie.

In mijn vrije tijd deed ik en-passant een rechtenstudie.
Dat leidde ertoe dat mijn taken zich ook in die richting gingen ontwikkelen. Het gevolg was dat ik bij de holding maatschappij verantwoordelijkheden kreeg voor aangelegenheden die het concernbelang aangingen.

Ten slotte was ik de laatste decade van mijn loopbaan directielid van de Benelux werkmaatschappij van het zelfde concern. Fabricage, Marketing & Sales en Aftersales-services van precisie apparatuur.

Ik rubriceer hier puntsgewijs en chronologisch mijn beroepsmatige levensloop.

Vakfotografie: reportage, portret, reclame, presentaties, experimenteel.

R&D: hoog vacuüm opdamptechniek, microlithografie.

Militaire dienst: sergeant instructeur infanterie.

Materiaalkunde: lamineertechniek, lijmtechniek, galvano, multilayer PCB.

Projectmanagement: micro-optisch geheugen op kunststof drager, ontwikkeling en productielijn opzetten.

Activiteiten in internationaal verband.

Productmanagement: het gebruik van thermo-grafisch registratie papier introduceren in de Europese levensmiddelen Retail branche.
Het ontwikkelen en produceren van Liquid Crystal Displays, Non Tactiele toetsenborden en barcode printtechnieken. De laatste met een reeks patenten.

R&D management: productontwikkelingen afstemmen met fabricage. marketing en internationale sales.

Group management: logistiek als functie van werkkapitaal beheersing, opleiding en training van hoger management, PA van de voorzitter van de RvB.

Quality Management: certificatie trajecten zoals ISO & VCA, Internationale ijkbevoegdheid, klanttevredenheid, interne processen & integriteit, ICT artikelcodering.

Business Structuring: bedrijfsreorganisaties in Nederland, België en Duitsland. Omvattende stichting, reorganisatie en beëindiging van ondernemingen.

Directie Benelux: Human Resources, kwaliteit, Office Sales, Aftersales-Service en debiteuren in functie van kwaliteitshandhaving.

Activiteiten privé.

Jubilado: sinds 2003

Hobby’s: computeren, koken & culinaria, theatertechniek.

Sportief: hiking, yoga, sportschool.

Vrijwilliger: vrijwilligers management, trainer talentverkenning, persoonlijke coach/adviseur, mediator, conversatiecoach, stadsgids, museum rondleiding & expositieontwikkeling, toeristen- & media informant en enkele bestuursfuncties.

 

Terug

Copyright©Louk van Riet