Wat ik deed

Mijn eerste schooljaren waren vrolijk maar niet erg succesvol. Dat kwam doordat ik liever dingen deed die ik leuk vond, dan dingen te moeten doen die anderen leuk of nuttig vonden. Een gevolg van mijn antipathie, toen en nu, tegen autoritaire hiërarchie. Mijn schooljaren waren dus behoorlijk dynamisch.
Midden in de puberteit ontdekte ik dat ik fotografie erg leuk en uitdagend vond. Tot mijn geluk vond ik daarin een baan. En dat stimuleerde mij om in mijn vrije tijd alle bestaande opleidingen te volgen en af te ronden.
Ik kreeg kansen om in dat vak creatieve expressie verder te ontwikkelen dan gebruikelijk. Met deelname aan experimentele werkgroepen en het doen van exposities van gemaakte werken.
Vanwege dat experimenteren kwam ik in contact met een internationaal concern dat zich bezig hield met marketing, ontwikkeling en productie van hoogwaardige mechanische en elektronische precisie apparaten. Mijn experimenten bij beeldvorming bleek uitstekend te passen bij het ontwikkelen van optische geheugens. Ik werd uitgenodigd in dienst te treden en mij te belasten met optisch en fotochemisch onderzoek.
Onder die omstandigheden deed ik de verrassende ontdekking dat men in techniek net zo creatief kan zijn als in beeldende kunsten.

In die grote onderneming mocht ik op gezette tijden afwijkende projecten opzetten en uitvoeren waardoor ik met totaal verschillend beroepen te maken kreeg, welke ik eveneens ging beoefenen. Geleidelijk kwam ik in productontwikkeling, logistiek management en internationale training terecht. En passant begon ik een rechtenstudie wat er toe leidde dat mijn taken zich verder in die richting gingen ontwikkelen. Zo verkreeg ik verantwoordelijkheden op het gebied van arbeids- en sociaal recht, organisatieontwikkeling en kwaliteitsoriëntatie. Dat was een intensieve reeks ontwikkelingen welke in een periode van 25 jaar bedroeg en ook regelmatig in het buitenland plaatsvonden in de vorm van ad hoc projecten.

Ik rubriceer hier enkele van deze activiteiten, ze zijn min of meer chronologisch.

Vakfotografie: reportage, portret, reclame, presentaties, experimenteel.

R&D: hoog vacuüm opdamptechniek, microlithografie.

Militaire dienst: sergeant instructeur infanterie.

Materiaalkunde: lamineertechniek, lijmtechniek, galvano, multilayer PCB.

Projectmanagement: micro-optisch geheugen op kunststof drager, ontwikkelen en produceren.

Activiteiten in internationaal verband.

Productmanagement: thermografisch registratie papier ontwikkelen en introduceren in de Europese levensmiddelen retailbranche.
Het ontwikkelen en produceren van Liquid Crystal Displays, Non Tactile toetsenborden, barcode printing .

R&D management: productontwikkelingen afstemmen met fabricage. marketing en internationale sales.

Group management: logistiek als functie van werkkapitaal beheersing, materials management, opleiding en training van hoger management, toegepaste psychometrie.

Quality Management: certificatie trajecten zoals ISO & VCA, Internationale ijkbevoegdheid, klanttevredenheid, interne processen & integriteit, ICT artikelcodering.

Business Structuring: bedrijfsreorganisaties in Nederland, België en Duitsland. Omvattende stichting, reorganisatie en beëindiging van ondernemingen.

Directie Benelux: Human Resources, kwaliteit, Office Sales, Aftersales-Service en debiteuren in functie van kwaliteitshandhaving.

Activiteiten privé.

Jubilado: sinds 2003

Hobby’s: computeren, koken & culinaria, theatertechniek.

Sportief: hiking, yoga, sportschool.

Vrijwilliger: vrijwilligers management, trainer talentverkenning, persoonlijke coach/adviseur, mediator, taalcoach, stadsgids, museum rondleiding & expositieontwikkeling, toeristen- & media informant en enkele bestuursfuncties.

 

Terug

Copyright©Louk van Riet